Baza znanja, ki vam pomaga poiskati odgovore

Ključne teme, ki so pomembne za vaš posel, smo popisali, zbrali in poiskali odgovore na vprašanja iz posameznih tematik.

Urednica

Urednica Finance Wiki je Lana Dakić.
Če potrebujete pomoč pri uporabi ali če imate problem, pa ne najdete rešitve, ji pišite na lana.dakic@finance.si.

Pišite nam

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Nosilec spletnega portala Finance.si in pripadajočih podportalov je

Časnik Finance, časopisno založništvo d. o. o.,
Bleiweisova cesta 30,
1000 Ljubljana, Slovenija
(v nadaljevanju: Časnik Finance).

Časnik Finance si pridružuje pravico, da različnim kategorijam uporabnikov na portalu Finance.si prikazuje različno količino vsebine in omogoča različne storitve.

Obiskovalec spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani Časnika Finance se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (na primer IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oziroma drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani). Te podatke Časnik Finance obdeluje z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

Več informacij o tem najdete na povezavi O piškotkih.

Prejemnik e-vsebin

Kot obiskovalec naše spletne strani se lahko naročite tudi na prejemanje vsebinskih biltenov, tematskih PDF-knjižic, obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih.

Podatki, ki jih shranjujemo, so: na spletnem strežniku se avtomatsko shranjujeta dnevniška datoteka (na primer IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oziroma drugo napravo na spletu, verzijo brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani) in elektronski naslov obiskovalca za prejemanje e-vsebin.

Časnik Finance se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranil, jih uporabljal za namene, za katere so bili zbrani, in za lastne potrebe ter jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretjim osebam. Več si lahko preberete v naši politiki zasebnosti.

Registrirano uporabniško ime

Za uporabo nekaterih storitev na portalu Finance.si morate opraviti brezplačno registracijo, pri kateri boste morali izbrati uporabniško ime in geslo ter vnesti svoj elektronski naslov. Z registracijo potrjujete, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti. Kot uporabnik storitev Časnika Finance morate poskrbeti, da so posredovani podatki točni in ažurni. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate, zahtevate njihov popravek ali izbris v svojem profilu.

Časnik Finance se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranil, jih uporabljal za namene, za katere so bili zbrani, in za lastne potrebe ter jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretjim osebam. Več si lahko preberete v naši politiki zasebnosti.

Registracija je brezplačna, z njo pa pridobite:

 • možnost branja brezplačnih člankov,
 • možnost sodelovanja v Forumu,
 • možnost dostave novic po elektronski pošti,
 • možnost uporabe storitve Fokus in
 • brezplačnega prejemanja tematskih pisem urednikov.

Uporabniška imena so osebna. Vsako uporabniško ime lahko uporablja le ena (fizična) oseba. Posredovanje uporabniškega imena in gesla tretjim osebam ni dovoljeno. V primeru utemeljenega suma, da uporabniško ime uporablja več oseb, si pridružujemo pravico, da iz varnostnih razlogov zamenjamo geslo uporabnika ter omejimo oziroma prekinemo uporabo na Finance.si. Novo geslo bo posredovano na elektronski naslov, ki ga je uporabnik vnesel ob registraciji, oziroma na elektronski naslov, ki je vezan na uporabniško ime.

Uporabnik je odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z njegovim uporabniškim računom. Predlagamo, da na javnih računalnikih ne shranjujete uporabniškega imena in gesla ter se po končani uporabi odjavite.

O vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu nepooblaščene uporabe vašega uporabniškega imena ste dolžni obvestiti Časnik Finance na elektronski naslov admin@finance.si ali na 01 30 91 475.

Naročniško uporabniško ime

Naročniško uporabniško ime pridobite z nakupom enega izmed naročniških paketov Časnika Finance.

Ob sklenitvi naročniškega razmerja morate posredovati podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila, to so: ime in priimek, naziv, naslov prejemnika, naziv podjetja, naslov podjetja, delovno področje (neobvezen podatek), funkcija v podjetju (neobvezen podatek), elektronski naslov, telefonska številka, GSM-številka. Spletna naročnina se veže na registrirano uporabniško ime. Naročnik je dolžan sporočiti vsako spremembo podatkov, ki so vezani na naročniško razmerje, na elektronski naslov narocnine@finance.si ali na brezplačno telefonsko številko 080 15 80.

Vsako naročniško uporabniško ime je osebno, lahko ga uporablja le ena (fizična) oseba. Posredovanje naročniškega uporabniškega imena in gesla tretjim osebam ni dovoljeno. V primeru utemeljenega suma, da uporabniško ime uporablja več oseb, bomo naročnika opozorili na zlorabo in zamenjali njegovo geslo. Novo geslo bo posredovano na elektronski naslov, ki ga je naročnik posredoval ob naročilu, oziroma na elektronski naslov, ki je vezan na uporabniško ime naročnika. Če bomo opazili ponavljajoče se zlorabe, si pridružujemo pravico do omejevanja oziroma prekinitve uporabe na Finance.si.

Uporabnik je odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z njegovim uporabniškim računom. Predlagamo, da na javnih računalnikih ne shranjujete uporabniškega imena in gesla ter se po končani uporabi odjavite.

O vsakršni nepooblaščeni uporabi ali o utemeljenem sumu nepooblaščene uporabe vašega uporabniškega imena ste dolžni obvestiti Časnik Finance na elektronski naslov admin@finance.si ali na 01 30 91 475.

Po poteku naročniškega razmerja se status naročniškega uporabniškega imena spremeni v registrirano uporabniško ime.

NAROČNIŠKA RAZMERJA

Naročnine veljajo do pisnega preklica (če ni bilo ob sklenitvi naročnine določeno drugače). Ponudba velja za pravne in fizične osebe. Pogoji za odpoved naročnine so na voljo v dokumentu CENIKI IN POGOJI v rubriki »Vračilo v 14 dneh (odstop od pogodbe)«.

Za pridobitev študentskega ali upokojenskega popusta pošljite potrdilo o statusu v 8 dneh od naročila na naslov Časnik Finance, d. o. o., naročniški oddelek, Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana, po faksu na 01 30 91 565 ali skeniranega na elektronski naslov narocnine@finance.si.

Ceniki in pogoji

Aktualne naročniške pakete Časnika Finance si lahko ogledate na spletni strani www.finance.si/narocam

Načini plačila

 • Račun po pošti
 • Visa/Mastercard/Paypal
 • Zlick

Kartično plačevanje

Plačilo z direktno bremenitvijo (Visa/Mastercard/PayPal) poteka prek ponudnika plačilne storitve Braintree. Z izbiro takega plačila se naročnik strinja s prenosom osebnih podatkov k podjetju Braintree za namen identifikacije, preverbe sposobnosti kritja in izvršitev plačila. Po poteku naročniškega obdobja bo vaše plačilno sredstvo znova bremenjeno za znesek izbranega naročniškega razmerja.

Neposredno obračunavanje prek operaterja in plačilo prek SMS – Telekom Slovenije, A1 in Telemach

Zlick je enostavno plačilno sredstvo, ki ne zahteva podatkov o kreditni kartici. Zlick Ltd. vam omogoča, da naročnino plačate z obračunom svojega operaterja. Ob naročilu se zahteva vaša telefonska številka, mesečni obračun pa bo dodan vašemu telefonskemu računu.

Skupinske naročnine

Pravnim osebam, pri katerih več kot dva zaposlena potrebujeta dostop do storitev Časnika Finance, so na voljo prilagojeni pogoji, centralizirano upravljanje in druge ugodnosti skupinskih (corporate) naročnin. Skupinskim naročnikom je na voljo prilagojena paketna ponudba oziroma zakup dodatnih posameznih naročnin z rednimi pogoji za naročila paketa Finance POSLOVNI ter revij Moje finance, Viva, Medicina & ljudje in Medicina danes.

Skupinske naročnine vsebujejo paket Finance POSLOVNI, ki je vnaprej določen glede na število dostopov, prilagojeno število tiskanih izdaj Financ oziroma Finance Managerja ter drugih izdaj Časnika Finance po dogovoru. Dodatni dostopi oziroma dodatne tiskane izdaje za obstoječe naročnike oziroma dodatne osebe so predmet dodatnega naročila. Dogovor lahko vsebuje določeno število naročnin z odobrenimi višjimi popusti za določeno časovno obdobje. Po poteku dogovorjenega obdobja se dostopi obračunajo po rednih pogojih oziroma z odobrenim popustom naročnika.

Skupinski paket Neomejeno zajema neomejeno število dostopov za vse zaposlene naročnika oziroma pravnega subjekta, ki je plačnik storitev. Zaposleni lahko dostop pridobijo z aktivacijo uporabniškega imena s službenim elektronskim naslovom in aktivacijo računa na www.finance.si/b2b.  

Pogoji in ugodnosti skupinskih naročnin zajemajo celoten zakup naročnin pri posameznem subjektu in izključujejo možnost ohranitve obstoječih pogojev ob delni odpovedi, avtomatično pridobivanje tiskane izdaje za naročnine znotraj paketne ponudbe, možnost naročila paketa Finance OSEBNI ter spletne oziroma druge akcijske ponudbe, ki niso del ponudbe skupinskih naročnin.

Pogoji so vezani na posamezno pravno osebo, identificirano z davčno številko. Pogojev ni možno posredovati ali prenašati na povezane družbe ali poslovne partnerje.

Povpraševanje po skupinskih naročninah pošljite na elektronski naslov ivan.almas@finance.si ali pokličite na 01 30 91 592.

Več na: www.finance.si/b2b

DOGODKI IN KONFERENCE

1. Poslovna akademija Finance

Splošne pogoje za prijave na dogodke in odpovedi prijave pred izvedbo dogodkov Poslovne akademije Časnika Finance, d. o. o., si lahko v celoti preberete na naslovu akademija-finance.si/splosni-pogoji.

Splošni pogoji urejajo postopek prijave in odjave na posamezen dogodek pred izvedbo dogodka, varovanje osebnih podatkov in izvedbo dogodka, ki ga organizira Poslovna akademija Finance, in so navedeni na akademija.finance.si, nanašajo pa se na vse dogodke – konference, seminarje, delavnice in druge dogodke izobraževalne in/ali informativne narave, razen če je v okviru prijave na posamezen dogodek določeno drugače.

2. Drugi dogodki

Časnik Finance, d. o. o., organizira dogodke tudi v okviru drugih svojih projektov.

Ti splošni pogoji urejajo postopek prijave in odjave na posamezen dogodek ter veljajo za vse udeležence enako, razen če je v okviru prijave na posamezen dogodek določeno drugače.

Splošni pogoji so sestavni del vsake prijavnice na vsak dogodek, ne glede na obliko prijave na dogodek (pisno, prek spletne strani, po faksu ali na drug način, ki izkazuje osebo in dogodek, na katero se je ta oseba prijavila). Vsaka oseba, ki se prijavi na posamezen dogodek, v celoti, nepreklicno in brezpogojno sprejema te Splošne pogoje.

Prijava

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice v tiskani obliki, spletne prijavnice na spletni strani za posamezen dogodek ali prek elektronske pošte na naslov, ki je naveden na spletni strani dogodka.

Ob vsaki prijavi v katerikoli od navedenih možnosti prijave je treba vnesti naslednje podatke (če ni za posamezen dogodek navedeno drugače):

 • ime in priimek udeleženca, naziv,
 • naslov udeleženca oziroma, če je plačnik/prijavitelj podjetje,
 • naziv podjetja, naslov, ID za DDV, matična številka,
 • telefon, GSM-številka,
 • elektronski naslov,
 • žig in podpis prijavitelja na dogodek,
 • funkcija v podjetju, delovno področje,
 • plačilo kotizacije.

Na prijavnici in/ali na spletni strani posameznega dogodka v polju kotizacija/prijava so navedeni višina kotizacije in morebitni popusti, ki jih prizna organizator. Organizator bo po opravljenem dogodku izdal račun na naslov, naveden na prijavnici. Popust se obračuna le, če organizator prejme izpolnjeno prijavnico do datuma, navedenega za priznanje popusta.

Prijava na brezplačni dogodek organizatorja je potrjena, ko od organizatorja prejmete elektronsko sporočilo, v katerem vas obvešča, da ste se uspešno prijavili na posamezen dogodek.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna le v pisni obliki, posredovani po priporočeni pošti na naslov Časnik Finance, d. o. o., Bleiweisova 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov, ki je naveden na spletni strani dogodka.

Ustnih odpovedi, posredovanih po telefonu, ne sprejemamo.

Zadnji rok za pisno odpoved brez obveznosti plačila kotizacije je 72 ur pred uro začetka posameznega dogodka, objavljenega v programu dogodka.

Zadnji rok za pisno odpoved za udeležbo na brezplačnem dogodku je 48 ur pred uro začetka posameznega dogodka, objavljenega v programu dogodka.

Pri poznejši odjavi bo organizator kotizacijo zaračunal

Varovanje osebnih podatkov

Organizator zagotavlja visoko raven varovanja osebnih podatkov in se zavezuje, da bo prejete osebne podatke, navedene v prijavnici, skrbno hranil in uporabljal samo za namene, za katere so bili podatki zbrani, ter jih brez privolitve posameznih oseb, na katere se podatki nanašajo, ne bo posredoval tretjim osebam. Več o vaših pravicah v politiki zasebnosti.

Pravica Organizatorja

Organizator si pridržuje pravico do spremembe vsebine dogodka, spremembe datuma in lokacije dogodka, o čemer bo predhodno obvestil udeležence.

V primeru posebnih okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), se dogodek lahko odpove. O tem organizator prek primernih medijev obvesti udeležence. V takšnem primeru organizator ne odgovarja za morebitno nastalo škodo na strani udeležencev.

Novinarjem, ki se izkažejo z ustrezno akreditacijo (novinarsko izkaznico), organizator omogoča udeležbo na dogodku po lastni presoji. Organizator ima kadarkoli in brez vnaprejšnje objave ali pojasnila pravico odreči novinarjem pravico do brezplačne udeležbe na dogodku, ne glede na akreditacijo iz prejšnjega stavka.

Vsebina predavanj na posameznih dogodkih izraža izključno stališča avtorjev/predavateljev, in ne nujno tudi organizacij, v katerih so zaposleni, ali organizatorja.

Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb pogojev prijave na dogodek.

Neposredno trženje

Časnik Finance lahko prejete osebne podatke svojih kupcev/udeležencev uporablja za neposredno trženje svojih podobnih izdelkov ali storitev. Navedene osebne podatke Časnik Finance hrani in obdeluje do pisnega preklica kupca/udeleženca. Kupec/udeleženec lahko kadarkoli pisno zahteva, da Časnik Finance trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Časnik Finance je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno obvestiti posameznika, ki je to zahteval. Stroške vseh dejanj v zvezi s tem nosi Časnik Finance.

Naša politika zasebnosti

V podjetju Časnik Finance, d. o. o., spoštujemo vašo zasebnost. Časnik Finance, d. o. o., vam zagotavlja visoko raven varovanja podatkov in se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranil in uporabljal samo za namene, za katere so bili podatki zbrani. Več si lahko preberete v naši politiki zasebnosti.

Časnik Finance, časopisno založništvo, d. o. o., Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana, je vpisan v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, reg. vložek 1/31402/00, osnovni kapital znaša 795.860,00 EUR; ID-številka za DDV: SI19093535. Direktor Peter Frankl.

Ljubljana, 1.6.2021